Sari la conținut

Wanda Hutira x Un-hidden Romania la BMB

Wanda Hutira a pictat porțile Filialei „Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București, în cadrul programului multianual de regenerare urbană prin artă Un-hidden Romania.

Un-hidden Romania este un program cultural multianual produs de Save or Cancel în perioada Iulie 2021 – Iunie 2023. De la tururi ghidate cu tema street art, la ateliere cu artiști, apeluri deschise, sau seria de intervenții artistice, toate activitățile programului își propun să ajute publicul să exploreze spații publice din România prin intermediul artei independente. 

Seria de intervenții artistice din spații publice include lucrări remarcabile realizate de Sandi (mural) și Oana(soundtrack) în BrașovPisica Pătrată în ConstanțaOrtaku și Toybox în București, Maria Bălan (instalație artistică) și Dragutesku (soundtrack) în București, Bea Hopes (mural) și Bucurie (soundtrack) în Iași și continuat cu o intervenție realizată de Wanda Hutira, în București.

Lucrarea pictată de Wanda își propune să sublinieze rolul și importanța bibliotecilor, ilustrând citatul “Lumea e a celor care citesc” (Rick Hollan). Citatul a fost propus de cititorii Filialei “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București (strada Christian Tell, nr. 10), care, astfel, au fost invitați să se implice în crearea acestei lucrări artistice.

Intervenția continuă traseul cultural al lucrărilor artistice urbane găzduite de instituții de cultură din București, partenere în programului multianual Un-hidden Romania

Alătură-te programului și experimentează muzica și arta vizuală care modelează spațiile publice.

Urmărește programul Un-hidden Romania:
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.ro: http://feeder.ro/un-hidden/

Program realizat de Save or Cancel

Distribuit de feeder.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiMuzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București)Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista AtelierulLa pas prin BrașovLitera 9Romania PozitivăBook HubTeen PressRevista GolanModernismAgenția de CartePropagarta

Co-finanțat de AFCN
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Save or Cancel
Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.