Sari la conținut

Ortaku și Toybox – intervenție artistică în București, la Filiala Ion Creangă a BMB

Ortaku & Toybox la BMB Filiala Ion Creanga / Un-hidden Romania 2022

Ortaku și Toybox au realizat o nouă intervenție artistică în în cadrul proiectului Un-hidden Romania, la Filiala “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București

Lucrarea realizată de Ortaku & Toybox, în luna Iulie 2022, continuă traseul cultural al lucrărilor artistice urbane găzduite de instituții de cultură din București partenere în programului multianual Un-hidden Romania. Intervenția artistică oferă cititorilor și vizitatorilor Filialei “Ion Creangă” a Bibliotecii Metropolitane București o incursiune în universul creativ al artiștilor.

Elementele decorative extind imaginația care populează lumea viselor și intră în dialog cu decorațiunile clădirii, în timp ce personajul feminin pare că se află într-o stare de reflecție.

Filiala “Ion Creangăgăzduiește un proiect foarte interesant realizat de Dan Perjovschi, constând în ilustrații care descriu secțiunile din bibliotecă. Tot în această minunată bibilotecă, poți să găsești cartea Un-hidden Romania, pe care te invităm să o răsfoiești.

Fotografii de Petre Ghiocel pentru Un-hidden Romania

Alătură-te programului și experimentează arta vizuală care modelează spațiile publice.

Vezi intervenția artistică realizată de Pisica Pătrată în Constanța, găzduită de Colegiul Național de Arte Regina Maria, cât și intervenția multidisciplinară creată de SANDi și OANA la Brașov, găzduită de Amural 2021, în cadrul programului multianual Un-hidden Romania.

Urmărește programul Un-hidden Romania:
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.ro: http://feeder.ro/un-hidden/

Program realizat de Save or Cancel

Distribuit de feeder.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială(București)Lente (București)Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, La pas prin BrașovLitera 9Romania PozitivăBook HubTeen PressRevista Golan

Co-finanțat de AFCN

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.