Sari la conținut

Romanian Street Art: ateliere creative

2024 Romanian Street Art workshops Ortaku, Serebe, Pisica Patrata, Tobias Barenthin Lindblad

Programul Romanian Street Art include o serie de ateliere creative care promovează arta stradală și educația culturală non-formală. Cele cinci ateliere creative de artă sunt menite să încurajeze expresia artistică în spațiul public și să implice atât comunitatea de artiști, cât și rezidenții în procesul de regenerare urbană. 

Romanian Street Art: ateliere creative

 • Ortaku // 13 iulie 2024
  Participanții vor învăța tehnici de creare și aplicare a stencilurilor, o formă de artă stradală care implică tăierea de modele în șabloane și utilizarea acestora pentru a aplica imagini pe diverse suprafețe.
 • Serebe // 5 Octombrie 2024
  Acest atelier oferă oportunitatea de a explora tehnici de desen sub îndrumarea unei artiste experimentate, punând accent pe dezvoltarea abilităților de desen în contextul artei stradale.
 • Pisica Pătrată // 7 Decembrie 2024
  Concentrat pe crearea și dezvoltarea de personaje, acest atelier susținut de apreciatul artist Pisica Pătrată va ghida participanții prin procesul de concepere și ilustrare a figurilor distinctive în arta urbană.
 • Tobias Barenthin Lindblad // 15 Martie 2025
  Condus de Tobias Barenthin Lindblad, un autor, editor și entuziast al graffiti-ului, acest atelier este dedicat tehnicilor de graffiti. După ce a activat ca graffiti artist în adolescență, Tobias a co-fondat revista internațională de graffiti UP, care ulterior a devenit Dokument Press. Participanții vor învăța despre stiluri de lettering, cum să își creeze propriul tag, și vor discuta despre importanța mesajului în arta graffiti.
 • Serebe // 11 Octombrie 2025
  Acest atelier oferă oportunitatea de a explora tehnici de desen sub îndrumarea unei artiste experimentate, punând accent pe dezvoltarea abilităților de desen în contextul artei stradale.

Formular de înscriere

Selectează atelierele la care dorești să participi(obligatoriu)

Romanian Street Art este produs de Save or Cancel, prin revista online feeder.ro

Programul cultural multianual Romanian Street Art este co-finanțat de AFCN.

Partenerii: Asociația Launloc (Cluj-Napoca), Lente, Romexpo SA

Parteneri media: Amsterdam Street Art, Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Mnogo Deinosti, Munteanu, PRwave, Revista Atelierul, Revista Golan, Street Art Belgrade, The Institute, Zeppelin, Ziarul Pozitiv

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.