Sari la conținut

Fotografii de la tururile de artă stradală din București

2022 Un-hidden Romania street art tours

În cadrul tururilor ghidate Un-hidden România, exploratorii urbani au descoperit orașul prin intermediul celor mai noi lucrări de street art din București și al locurilor uitate, a căror poveste poate continua prin artă și implicare civică.

În datele de 14 Mai, 11 Iunie, 23 Iulie 2022, începând cu orele 17:00, ghizii Open Doors Travel au povestit despre cum trecutul are un viitor, prin fapte și decizii din prezent. Cei prezenți alături de noi în tururile pietonale gratuite au aprofundat subiectul artei în spațiul public și și-au alimentat apetitul de căutare urbană, schimbând perspectiva. Participanții au descoperit, în aceste călătorii unice, partea autentică a orașului, cu povești care nu se regăsesc în ghiduri de călătorii.

Tururile de street art sunt pentru mine, ca ghid, cele mai dinamice. Îmi place să descopăr mereu lucrări noi și să încerc să conectez mesajele lor cu istoria locală sau contextul social. În plus, în cadrul evenimentelor Un-hidden publicul e foarte deschis să exploreze, să cunoască artiștii și, nu în ultimul rând, să discute despre spațiul public și cum ne-am dori să arate.

Elena, ghid de turism

Tururile de la Un-hidden au venit ca o gură de aer proaspăt pentru mine – o plăcere și o provocare în același timp pentru că de fiecare dată am mai schimbat traseul, am mai găsit ceva nou ori alte lucrări au dispărut. Am întâlnit oameni curioși, dornici să cunoască orașul în care stau și să exploreze arta urbană. Mi-au plăcut perspectivele locale, mai ales că de cele mai multe ori fac tururi pentru turiști străini.  

Anca, ghid de turism

Vezi și imagini de la turul de street art din Brașov.

Fotografii de Petre Ghiocel pentru Un-hidden Romania, ale ghizilor Open Doors Travel, Elena și Anca, și ale participanților la tur.

Urmărește programul Un-hidden Romania:
Website: https://un-hidden.ro
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.ro: http://feeder.ro/un-hidden/

Program realizat de Save or Cancel

Distribuit de feeder.ro

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiMuzeul Național de Artă Contemporană (București)Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București)Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista AtelierulLa pas prin BrașovLitera 9Romania PozitivăBook HubTeen PressRevista Golan

Co-finanțat de AFCN

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.