Sari la conținut

Vlad Caia (coloană sonoră) și Pisica Pătrată (pictură murală) – Un-hidden Bucharest

Vlad Caia (coloană sonoră) și Pisica Pătrată (pictură murală) – Un-hidden Bucharest


Vlad Caia – “Walk slow, listen more” (coloană sonoră binaurală) & Pisica Pătrată (pictură murală) în cadrul Un-hidden Bucharest

Vlad Caia trăiește și lucrează în București. Este parte a proiectului SIT și a casei de discuri Amphia Records alături de Cristi Cons și face parte din trio-ul Amorf cu Mischa Blanos. Cu o mulțime de abilități și o experiență vastă în domeniul DJ și sound design acumulată de-a lungul mai multor ani petrecuți în studiouri, cluburi și festivaluri, artistul este o prezență proeminentă pe scenele underground de muzică electronică.

Explorând în profunzime tărâmul minimal techno, microhouse și experimental, de-a lungul timpului a adus cu siguranță contribuții atemporale, fie că vorbim de producții proprii, colaborări, edituri, remixuri, solo acts, live acts sau servicii de mastering. De asemenea, a colaborat cu case de discuri cunoscute precum Uvar, Meander, All Inn Black, Fabric London, Synkroniq, Rora și Next Dimension Music, printre altele.

Astăzi, suntem mai mult decât bucuroși să vă prezentăm în exclusivitate un soundscape atent lucrat de Vlad Caia pentru următorul mural realizat de Pisica Pătrată în cadrul proiectul Un-hidden Bucharest, creat de Save or Cancel și co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul programului București Acasă 2023.

Fiecare oraș are un peisaj sonor unic, a spus odată Ryuichi Sakamoto. La propunerea feeder.ro, am străbătut străzile Bucureștiului pentru a surprinde sunetele sale caracteristice. Blocaje de trafic, pași, voci, zumzetul micilor magazine și orice altceva între ele, aceste înregistrări binaurale aveau să devină mai târziu o piesă experimentală numită “Walk slow, listen more” (Mergi încet, ascultă mai mult). Asemeni respirației unei bestii urbane ciudate, piesa este presărată cu fragmente sonice și pattern-uri ritmice. Vă recomand să o ascultați în căști alături de schița vizuală a lui Pisică Pătrată pentru proiectul cultural Un-hidden Bucharest.” – Vlad Caia

Începând cu 27 august sunteți invitați la Romexpo (Bulevardul Expoziției) să experimentați intervenția multidisciplinară care își propune să exploreze legătura dintre muzică și arta urbană. Co-produsă de Vlad Caia și Pisica Pătrată, această intervenție reunește arta picturii murale și eforturile inspirate de a face muzică influențată de și bazată pe cultura urbană contemporană a Bucureștiului.

Proiectul Un-hidden Bucharest constă în 5 ateliere de artă urbană, 5 tururi ghidate, 1 intervenție artistică multidisciplinară, 1 live stream performance și 1 expoziție. Produsele culturale ale proiectului investighează rolul artei în viața de zi cu zi și capacitatea acesteia de a crea sentimente de apartenență culturală, stimulând în același timp imaginația privitorilor și contribuind la regenerarea urbană. Aflați mai multe aici.

Un-hidden Bucharest este un proiect cultural creat de Save or Cancel și distribuit de feeder.ro.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa www.arcub.ro. Pentru informații despre Primăria Municipiului București, puteți accesa www.pmb.ro.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiLenteRomexpo

Parteneri media: BookHubIglooIQadsLa pas prin BrașovLitera 9PropagartaRevista AtelierulRevista GolanThe InstituteZeppelin

Urmărește programul Un-hidden Bucharest:
Website: https://un-hidden.ro
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană. Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.