Sari la conținut

Mozaic citadin

Rox your senses - Mozaic citadin

Momentul surprins în fotografie reprezintă inaugurarea aleii pictate și reprezintă nu doar încheierea unui proces creativ, ci și debutul unei stări de încântare spirituală prin parcurgerea în desfășurare a covorului stradal, astfel conceput. Povestea poate fi recitită de nenumărate ori, la fiecare parcurgere a ei prin reinterpretarea simbolurilor în care abundă creația. Se deschide pe această cale o fereastră tip caleidoscop spre o a treia dimensiune, spre un univers pătruns de ezoterism adresat omului ca membru al comunității, participant la viața de zi cu zi a citadelei. Schița propusă abundă în elemente decorative de tip eclectic în melanj cu detalii arhitecturale „Art Nouveau” din repertoriul patrimonioului urban orădean și se desfășoară pe suprafața a 80 m2. Autor: Roxie Netea & voluntarii

BIO

Numele meu este Roxana Netea (Roxie), locuiesc în Oradea, profesia, pasiunea și stilul meu de viață sunt arta. Pasiunea pentru artă în general și pentru pictură și ilustrație în special, a apărut încă din copilărie, acesta fiind mediul în care mă simt în largul meu. Liceul de Arte și Universitatea de Arte din Timișoara, pe care am urmat-o ulterior, au contribuit ambele la consolidarea cunoștințelor mele artistice (practice, teoretice și experimentale).     

Unul dintre momentele cheie ale carierei mele a avut loc în urmă cu nouă ani, când am contractat așa-numitul ”street art virus”, care mi-a îngăduit să transfer pe pereți fiecare tablou pe pânză. Acest lucru mi-a permis, de asemenea, să cobor din sfere înalte direct în stradă, să împărtășesc oamenilor sentimentele mele și să le privesc reacțiile atunci când ”se împiedică” de lucrările mele din spațiul public.     

Descoperirea acestui nou canal de exprimare mi-a permis să călătoresc în diferite țări și să las o amprentă vizuală în diferite zone geografice precum India, Tunisia, Italia, Viena, precum și în propria mea țară.     

În prezent, în paralel cu realizarea proiectelor de artă stradală, sunt activist în acest domeniu printr-un efort susținut de a face lumină și a aduce culoare într-un colț de umbră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.