Sari la conținut

Descoperă noua intervenție artistică creată de artista Jana Danilović în București

  • Știri
Jana Danilovic (Republic of Serbia) BSBSA street art in Bucharest 2024

Proiectul BSBSA (Belgrade Sofia Bucharest Street Art) a produs prima intervenție artistică din serie, creată de artista Jana Danilović (Serbia) și găzduită cu amabilitate de Asociația de proprietari de la adresa din Șoseaua Iancului, nr. 1, sector 2, București, România. Lucrarea se desfășoară pe o suprafață de 144 m2 și integrează unele dintre motivele preferate ale artistei, care aduc în prim plan și invită trecătorii la un dialog vizual despre protecția naturii în oraș reprezentată prin păsări și beneficiile unui oraș care poate fi explorat utilizând bicicleta ca mijloc de transport. Diferitele motive, realizate cu șabloane din carton tăiate manual, fac trimitere către diferitele texturi ale orașului București, care îi dau un caracter unic.

„Deoarece spațiul acoperit cu pictură nu poate fi observat dintr-un singur punct – există o mulțime de fotografii.

Îmi place cum s-a conturat acest cuplu; mergi pe bicicletă, fă-te fericit :)” 

– Jana Danilović

Vezi mai multe fotografii, aici: https://bsbsa.org/ro/jana-danilovic/ 

Pasionații de street art au fost invitați la Lente Lupu, la un workshop și un artist talk susținute de Jana, precum și o prezentare a două expoziții de street art VR, susținută de Liljana Radošević.

Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org,  instagramfacebook sau youtube.

Fotografii © BSBSA / George-Andrei Ilie

Proiectul Small Scale Cooperation Creative Europe 101131802 – BSBSA este cofinanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene, în cadrul apelului pentru proiecte CREA-CULT-2023-COOP.

Partenerii din cadrul consorțiului de proiect sunt Udruzenje Gradjana Kruna din Republica Serbia, Mnogo Deinosti Enterprice din Bulgaria, iar coordonatorul proiectului este Save or Cancel production SRL din România.

Parteneri: Biblioteca Metropolitană BucureștiLenteRomexpo

Parteneri media: Igloo, IQads, I Support Street Art, La pas prin Brașov, Litera 9, Modernism.ro, Munteanu, PRwave, Revista Atelierul, Revista Golan, The Institute, Zeppelin, Ziarul Pozitiv

Acest text reflectă doar punctul de vedere al autorului (autorilor), iar Comisia Europeană nu poate fi trasă la răspundere pentru orice utilizare a informațiilor conținute în el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.