În continuarea celor două intervenții artistice realizate de Pisica Pătrată în Constanța și SANDi în Brașov, proiectul Un-hidden Romania se extinde în Iași. Cu susținerea Asociației Artipic, programul de regenerare urbană prin artă inaugurează o nouă lucrare multidisciplinară creată pentru spațiul public, realizată în coproducție de Bea Hopes(pictură murală) și Bucurie (compoziție audio).
Pictura murală realizată de Bea Hopes propune o antiteză între mediul real și cel virtual. Printr-o serie de elemente grafice și alăturări de culori, lucrarea invită trecătorii să descopere un fragment din melodia Mihaelei Runceanu, “E-adevărat, iubirea mea“.
Intervenția artistică este expusă în centrul orașului Iași, pe una dintre fațadele Hotelului Unirea. Scanând codul QR incorporat în lucrare, exploratorii urbani pot asculta compoziția audio creată pentru această lucrare de către artistul Bucurie.
BEA HOPES
Bea Hopes locuiește și lucrează în Iași, ca mixed media artist și illustrative tattoo artist. Lucrările artistei pot văzute pe pereții din Iași, unde a creat picturi murale în cadrul proiectelor asociației Artipic, cum ar fi IndeZIDerabilii, RegenerARTe, Caravana de Artă Urbană, în colaborare cu Frag.menta.
BUCURIE
Inspirate de natură și de legăturile magice ale acesteia cu oamenii, producțiile muzicale ale lui Bucurie sunt o reprezentare a gândurilor și sentimentelor cele mai profunde și mai personale ale artistului.
De-a lungul timpului, a lansat numeroase materiale, independent pe Bandcamp, colaborând în același timp cu case de discuri consacrate precum Otaku, Stamp Records, feeder sound, Hubble Recordings, Sanguina, Honne Music, Depth Over Distance, Zebra Records și Abduction.
Fotografii realizate de Ciprian Minea, Un-hidden Romania
Alătură-te programului și experimentează muzica și arta vizuală care modelează spațiile publice.
Urmărește programul Un-hidden Romania:
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.ro: http://feeder.ro/un-hidden/
Program realizat de Save or Cancel
Distribuit de feeder.ro
Parteneri: Biblioteca Metropolitană București, Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București), Lente (București), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)
Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan, Modernism, Agenția de Carte, Propagarta
Co-finanțat de AFCN
Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.
Despre Save or Cancel
Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.