Sari la conținut

Alexa Lincu (pictură murală) & Xandru (compoziție audio) intervenție artistică multidisciplinară la Școala Gimnazială Specială Nr. 9, București

În continuarea intervențiilor artistice realizate de Pisica Pătrată în Constanța, SANDi (pictură murală) în colaborare cu OANA (compoziție audio) în Brașov, Ortaku & Toybox și Wanda în București, cât și Bea Hopes (pictură murală) în colaborare cu Bucurie (compoziție audio) în Iași, proiectul Un-hidden Romania se extinde cu o nouă intervenție artistică multidisciplinară. Cu susținerea partenerilor Școala Gimnazială Specială Nr. 9, București, programul de regenerare urbană prin artă inaugurează o nouă lucrare multidisciplinară creată pentru copii, pentru personalul școlii și pentru spațiul public, realizată în coproducție de Alexa Lincu (pictură murală) și Xandru (compoziție audio).

Pictura murală realizată de Alexa Lincu a fost selectată în cadrul apelului deschis organizat în luna Decembrie 2022, jurizat de reprezentanții partenerului Școala Gimnazială Specială Nr. 9, și anume Cana Cristina (Director Școala Gimnazială Specială Nr. 9) și Alina Hirit, alături de artiștii MSERPisica Pătrată și reprezentanții Save or Cancel.

Școala este amplasată la adresa str. Trompetului, nr. 34, iar intervenția artistică este vizibilă de pe strada Sulfinei. Scanând codul QR incorporat în lucrare, exploratorii urbani pot asculta compoziția audio creată pentru această lucrare de către artistul Xandru.

“Dar ar putea tinerețea să dureze și viața să se mai înmulțească? Prin intermediul cărților nu se poate să nu fie așa. Ca o experiență care îți schimbă viața, ca o invitație de a descoperi lumea, de a te descoperi pe tine însuți, ca un dar. O enciclopedie a stării de a fi, a sufletului. Fie ca aceasta să ne facă pe toți să creștem.”

Alexa Lincu

Alexa Lincu

Alexa desenează de când se știe, deși până în ultimul an de liceu nu i-a trecut prin cap că ar putea alege să facă o carieră din asta. Absolventă a secției de Artă Murală din cadrul Universității Naționale de Arte din București, este curioasă să experimenteze atât cu mediile tradiționale, cât și cu cele digitale, așteptând cu nerăbdare să poată reflecta asupra unei mai bune înțelegeri a practicii artistice în materie de artă contemporană. Lucrările ei reflectă călătoria sa de introspecție profundă, folosind ca sursă de inspirație sentimente care își au rădăcinile în evenimente actuale sau amintiri din copilărie, dezvoltând contextul vizual al unei noi lumi de posibilități.

Alexa Lincu pe instagram

Xandru

De la hip-hop underground la electronica, minimal techno și microhouse, Alexandru Sornea, cunoscut și sub numele de Xandru, este o prezență bine-cunoscută în scena muzicii electronice, care iubește să experimenteze cu diferite stiluri și genuri, livrând în mod constant momente de neuitat oamenilor când se află în spatele pupitrului sau ascultătorilor săi atunci când lansează o nouă piesă. Printre casele de discuri cu care a colaborat se numără Windmühle, Sofiamuzik, MuM Recordings, UVAR, Secret Society, Susur, LDN, Eastenderz, Bad Barbie Records și Welt Recordings, printre altele.

Xandru pe soundcloud | facebook | instagram | bandcamp

Alătură-te programului și experimentează muzica și arta vizuală care modelează spațiile publice.

Urmărește programul Un-hidden Romania:
Hartă: http://bit.ly/Un-hiddenRomania
Facebook: https://www.facebook.com/unhidden
Instagram: https://www.instagram.com/unhiddenromania
YouTube: https://bit.ly/UHR-playlist
Pinterest: https://bit.ly/UHR-pinterest
feeder.ro: http://feeder.ro/un-hidden/

Un-hidden Romania este un program multianual de regenerare urbană imaginat ca serie de intervenții artistice care au ca scop umanizarea spațiilor publice din țară, și promovarea explorării acestora prin artă. https://un-hidden.ro

Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Toate activitățile și produsele programului Un-hidden Romania sunt gratuite.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București)Școala Gimnazială Specială Nr. 9RomexpoBiblioteca Metropolitană București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București)Lente (București), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța)Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: IglooZeppelinThe InstituteIQadsRevista Atelierul, Zile și NopțiLa pas prin BrașovLitera 9Romania PozitivăBook HubTeen PressRevista GolanPropagarta

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.